Praktijk Nederland:
    Ridderstraat 13a
    4524 BP Sluis
    Nederland
    tel +31 117 42 10 17
    fax +31 117 42 10 18
   

Praktijk België:
    Peperstraat 19
    8560 Gullegem
    België
    tel +32 56 22 88 38
   

Behandelingen gebeuren
enkel op afspraak.

U kan ons telefonisch contacteren
van maandag t.e.m. vrijdag.
Behandelingen 

In het cabinet worden ziekte en pijn in hun totaliteit bekeken.  Het doel is het gestoorde werkingsmechanisme van uw aandoening te achterhalen en dan de geschikte therapie volgens uw klachtenpatroon toe te passen.   Zelfs bij chronische klachten mag men al na 4 à 5 behandelingen beterschap verwachten.

Toegepaste therapieën: 

 

Klinische psycho-neuro-immunologie en orthomoleculaire geneeskunde

De klinische psycho-neuro-immunologie of kPNI is de wetenschap die onderzoek verricht naar de interacties tussen het zenuwstelsel (hormonen, stress assen), het immuunsysteem (onstekingen, allergieën, auto-immuunziekten,...) en ons gedrag. De belangrijkste disciplines die hiervoor worden samengebracht zijn de psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie, evolutionaire biologie en epigenetica.

De kPNI is een praktische wetenschap die een breed scala aan behandelingsmogelijkheden aanbiedt voor onder andere:
 • Chronische aandoeningen zoals chronisch vermoeidheidssyndroom, fribromyalgie, obesitas, diabetes, prikkelbaar darmsyndroom, allergieën,...
 • Chronische ontstekingen zoals reuma, rug- en gewrichtspijn,...
 • Stressregulatie en depressies
 • Problemen met energie regulatie en verbeteren van sportieve prestaties
                          
De belangrijkste therapiepijlers binnen de kPNI zijn voeding in al haar vormen, suppletie met voedingssupplementen en kruiden, beweging, psychosociale interventies, resoleomics (oplosstoffen voor ontstekingen) en deep learning (inzicht geven aan de cliënt over zijn complex klachtenpatroon).
Alle behandelingen zijn gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek en wetenschappelijke theorievorming.
   

MIL Therapie:

Deze behandeling werkt via magneto-infrarood-laser straling en heeft een pijnstillende, anti-inflammatoire, herstellende, ontgiftende en immuunsysteem stimulerende werking over het gehele lichaam.

De vrijgegeven straling verhoogt de ATP- of energieproductie in het mitochondrium (energiecentrale) van de cel en activeert zo de stofwisseling van de cel.


                   

 

 

                       

 Hieronder volgt een lijst van de therapeutische toepassingen:                       
 • aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals lumbago, torticollis, discopathie, hernia, arthorose wervelkolom, coxartose, gonartrose, artrose vingers en tenen, peesontstekingen, tenniselleboog, PSH schouder
 • stimuleren van leverontgifting
 • optimaliseren van het immuunsysteem
 • bevorderen van sportieve prestaties en recuperatie
 • stimuleren neurotransmitters voor behandeling van depressie, angsten, slaapproblemen en psychische klachten
 • anti-inflammatoire werking ter hoogte van de huid en littekenweefsel


 • Osteopathie
  :

  Osteopathie is een volwaardige medische discipline waarbij de manuele diagnostische en therapeutische aanpak van functiestoornissen, ontstaan door een bewegingsverlies van om het even welk weefsel, centraal staat. Osteopathie is dus gebaseerd op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaalbenadering van de klacht.

  Daartoe wordt: 
   1. het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren); 
   2. het orgaan-systeem
       (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel) en 
   3. het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen,
       ruggemergsvlies en hersenvochtcirculatie)
  manueel onderzocht op bewegingsverlies.
  Dan maakt een osteopaat via zachte manuele technieken los wat vastzit. 
  Indicaties voor osteopathie zijn onder andere chronische rug- en nekpijn, whiplash, migraine, buikpijn, huilbaby's,...        
              


  Acupunctuur
  :


  Acupunctuur is een geneeswijze die ruim 4000 jaar geleden in China is ontstaan en wordt tegenwoordig door de Wereldgezondheidsorganisatie als geneeswijze erkend.  De theorie van acupunctuur is gebasseerd op het herstellen van het energetisch evenwicht in het menselijk lichaam.  Dit wordt bereikt door het inbrengen van een dunne, steriele naald in een bepaald verstoord acupunctuurpunt. Het inbrengen van deze naalden voelt men nauwelijks.
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een
  lijst  met aandoeningen waar acupunctuur een genezing of verbetering kan bieden.

  Electro-acupunctuur:

  Electro-acupunctuur (EA) is een vernieuwende vorm van acupunctuur waarbij stroom op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast.  Naargelang de toegepaste stroom komen stoffen (neurotransmitters) vrij in het lichaam.  Bij een lage frequentie (2Hz) wordt de endorfineproductie gestimuleerd en bij een hoge frequentie (10Hz) wordt in de achterhoorn van het ruggemerg dynorfine A geproduceerd. Beide vrijgekomen neurotransmitters hebben duidelijke pijnstillende eigenschappen zonder enige nevenwerkingen.  Dankzij wetenschappelijk onderzoek bestaat er een toenemend inzicht in de neurofysiologische processen bij electrische stimulatie van acupunctuurpunten. Het beste indicatiegebied zijn pijnklachten van allerhande aard (hoofdpijn, sportletsels,..) in het bijzonder nek- en rugklachten.

                  

   

  Cosmetische acupunctuur:

   

  Cosmetische acupunctuur is bekend onder verschillende namen: anti-aging acupunctuur, verjongingsacupunctuur, estische acupunctuur of facial renovation acupuncture. Deze vernieuwende vorm van anti-aging acupunctuur wordt aangeprezen als de natuurlijke facelift. Door het (pijnloos) aanprikken van lokale acupunctuurpunten in het gezicht verhoog je de bloedcirculatie van de huid. Fijne rimpels verdwijnen en diepere rimpels verminderen in omvang. Zo wordt je huid weer stevig en ziet je huid er veel gezonder uit.

  Dit zijn de positieve effecten die je bij cosmetische acupunctuur mag verwachten:
             

  • verhoogt de doorbloeding van de huid en verhoogt de zuurstofcapaciteit
  • verhoogt de collageenproductie
  • vermindert de spierspanning
  • verstrakt en verstevigt de huid
  • voedt de huid en geeft u een gezond gelaatskleur met een natuurlijke blos
  • hydradeert de huid van vanbinnen uit

  Een studie uit 'the International Journal of clinical acupuncture' toonde aan dat 90% van de 300 testpersonen zichtbare effecten had na één behandelingskuur.

   

   

  Oor- en schedelacupunctuur:

  Ooracupunctuur is een microsysteem van acupunctuur en werd in 1957 ontwikkeld door de Franse dokter Paul Nogier.  Hij behandelde met succes uitstralingspijnen via een ooracupunctuurpunt.  Na dit eerste succes bracht deze dokter meer dan 300 reflexpunten van organen, gewrichten en weefsels in het oor in kaart.  De ooracupunctuur wordt voornamelijk toegepast voor pijnvermindering en het stoppen met roken.
  De Yamamoto nieuwe schedelacupunctuur is ontwikkeld in 1973 en is, evenals ooracupunctuur, een microsysteem van acupunctuur.  Ook met deze techniek kan een duidelijke pijnvermindering worden bereikt.


  Fytotherapie:

  Fytotherapie betekent letterlijk therapie met kruiden en wordt ook  'kruidengeneeskunde' genoemd. De gebruikte kruiden en formules zijn steeds gepersonaliseerd en steunen op de pricipes van de chinese geneeskunde. Deze kruidenformules worden op bestelling op maat gemaakt volgens het klachtenpatroon van de patiënt. De levering wordt gedaan door erkende daarvoor ingerichte apotheken en firma's die de kruiden volgens strikte regels verwerken.            


  Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.


  Wij adviseren bij ernstige klachten, of bij twijfel daarvan, steeds eerst een huisarts te consulteren. Het wordt aanbevolen dat een patiënt steeds contact houdt met zijn behandelende arts.